Tippek rovarcsípésekre


Tavaszköszöntő egészségmozaik – Felkészülten a szabadban!

 

Hosszú hónapok óta mindannyian a melegre, a napsütésre vágytunk. Sportnapokra, fesztiválokra járunk, grillezünk a teraszon, kertészkedünk, ablakot mosunk, vagy éppen felújítjuk otthonunkat. Egészségmozaikunkban olyan információkkal látunk el, amelyek biztosan hasznodra lesznek, ha sok időt töltesz a szabadban!
 
A napnak már van ereje!
Itt az ideje beszerezni egy jó minőségű napvédő krémet, ugyanis már kora tavasszal is könnyedén le lehet égni. 
 
Rovarcsípés
A kirándulások, kerti munkák időszakában előbújnak a pókok, méhek, darazsak is. Bármilyen csípés esetén a gyors elsősegély kulcsfontosságú a később kialakuló tünetek enyhítésében. Azaz például ha egy méh csíp meg, azonnal távolítsd el a fullánkot, és kezeld a csípés helyét. A népi gyógymódok közül az ecetes borogatás még mindig nyerő, és kiválóan alkalmas a körömvirág kivonatot tartalmazó krém is, amely nem csak hogy csökkenti a csípés helyén jelentkező fájdalmat, de a későbbi viszketést is csillapítja. A csípések kezeléséről bővebben itt olvashatsz!
 
 
A sport öröme üröm nélkül
Bizony kicsit ellustulunk télen, aztán amikor komolyabb megerőltetésre kerül sor, másnap nem tudunk mozogni az izomláztól. Ha jól bemelegíted az izmaidat, csökken az izomláz, és izomhúzódások esélye is. Végezz bemelegítő gyakorlatokat, használj bemelegítő krémet. A mozgás is könnyebb lesz, és az izomsérülések esélye is kisebb lesz.
 
Kerti munka, nagytakarítás
Akárcsak sportolás előtt, ilyen közönséges esetekben sem árt, ha átmelegíted, illetve óvatosan kinyújtod előtte az izmaidat. Egy hirtelen tett mozdulattól beállhat a derekat, a nyakad, ami aztán napokra megkeseríti az életed. Ha mégis megtörténik, ne akard erőltetni, pihentesd, használj izomlazító, gyulladáscsökkentő hatású krémet, ha nagyon fáj, vegyél be fájdalomcsillapítót. Aztán lassan, fokozatosan lendülj újra mozgásba. A beállt derékról bővebben itt olvashatsz!
 
Aktívabb életünk gyakran áldozatokkal jár
…pontosabban kék-zöld foltokkal. Sőt, gyermekeink is sokszor komoly harci sérülésekkel, zúzódásokkal jönnek haza a biciklizésből, a focipályáról. A sportsérülések, ütődések, véraláfutások is gyorsabban gyógyulnak, ha ápoljuk őket. Tehát, nem árt, ha tudjuk, hogy egy-egy sérülést hogyan kell ellátni. Ehhez itt találtok segítséget!
 
 
 
Állítsd össze a család tavaszi elsősegély csomagját!
 
Rovarcsípésre: ANTIVAKARIN® krém
Az izmok bemelegítéséhez: KOVITOX® krém*
Beállt derékra, izomfájdalmakra: KOBRALGIN® krém*
Zúzódásokra, véraláfutásokra: KOVITOX®sportbalzsam